Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra2024. június 18. | Ma Arnold és Levente napja van.

Bemutatkozás

Kiskunhalas Város Önkormányzatának Bölcsődéje 1977 március 1-én 50 férőhellyel nyitotta meg kapuit.
2011-ben felújításon esett át a bölcsőde, melynek köszönhetően 3 helyett már 5 csoportszoba lett, így a férőhely 64-re, majd 2014-től 66-ra bővült.
2017-ben is 66 férőhellyel, 5 csoportban (Katica, Maci, Mókus, Süni, Pillangó) működik intézményünk.

A közösségben (mint intézményben) való nevelődés első színtere a bölcsőde, amely kiegészítő szerepet vállal a családi nevelés mellett.
A bölcsődei munkánk során a gondozás-nevelés elválaszthatatlan egységet alkotnak. A gondozás minden helyzetében nevelés történik, de a nevelés hatásai, lehetőségei nem korlátozódnak csak a gondozási helyzetekre. A kisgyermeknevelők meleg, szeretetteljes odafordulással, a gyermek életkori és egyéni sajátosságait, fejlettségét figyelembe véve segíti a rájuk bízott gyermekek fejlődését. Tapasztalatszerzési lehetőség biztosításával, viselkedési minták nyújtásával segítjük a harmonikus fejlődést.

Célunk, hogy testben és lélekben egészséges személyiségű gyermekeket neveljünk. Érezzék, hogy elfogadjuk őket, biztonságban vannak, és segíteni próbáljuk a fejlődésükben, önállósodási törekvéseikben, tiszteletben tartjuk egyéniségüket. 

Tudjuk azt, hogy mennyire fontos egy olyan biztonságot adó, érzelmileg gazdag közösséget kialakítani, ahol a kisgyermekek megélhetik gyermeki létüket. Kiskunhalas Város Önkormányzatának Bölcsődéje egy ilyen hely.

Személyi feltételek:

• 1 fő intézményvezető
• 13 fő szakképzett kisgyermeknevelő
• 3 fő bölcsődei dajka
• 1 fő fűtő, udvaros
• 1 fő szerződéses gyermekorvos

Hol vagyok? Bemutatkozás

Kiskunhalasi Városi Bölcsőde

6400 Kiskunhalas, Május 1. tér 2.
06-77/422-873
kkhalasibolcsi @ freemail.hu